August 8, 2024 By alex

Koncepti psihoterapije zasnovani na Šopenhaueru

Artur Šopenhauer je jedan od najvažnijih filozofa i teoretičara psihoterapije novijeg evropskog doba. Njegovo obimno i dragoceno delo Svet kao volja i predstava vrelo je specifičnih i neprocjenjivo važnih koncepata za psihoterapiju, koji su u velikoj meri nepoznati rutinskoj psihoterapeutskoj praksi, jer izučavanje Šopenhauera traži vreme i posvećenost – ova saznanja nije moguće steći na “instant” način, već samo uz rad kroz seminare i ozbiljno rukovodstvo.

Novi program IPH koji vodi prof. Aleksandar Fatić je izučavanje Šopenhauerovih ideja koje temelje psihoterapeutske koncepte. Program se održava jednom mesečno, prvog vikenda u mesecu, tokom trodnevnog boravka na Mokroj Gori, Tari ili u Banatu, uz zadato čitanje na srpskom jeziku. Nakon svakog seminara dobija se stepenovani sertifikat (početni, srednji, napredni, itd).

Na univerzitetima i u psihoterapeutskim programima nećete pronaći Šopenhauera. Stručnjaka za Šopenhauera je malo, a poznavanje Šopenhauera, osim što predstavlja kvalitetno obrazovanje, neka je vrsta “supermoći” u psihoterapiji.

Uverite se.

Diplomci i poslediplomci fakulteta društvenih nauka su dobrodošli, a posebno psihoterapeuti.

Cena paketa sa boravkom i polupansionom tokom 3 dana, programom i sertifikatom iznosi 40 000 dinara. Sesije se održavaju 2 puta dnevno uz mogućnost treće kasnonoćne sesije “ponoćna sova”.

Grupe sadrže 6-9 učesnika. Seminari će se držati kad se grupe okupe.

Prijem u grupu nije automatski, već se grupa formira od izabranih  učasnika.

U okviru IPH takođe postoji i “Klub Šopenhauerovaca” u koji se uspešni polaznici bar jednog seminara mogu učlaniti. Klub je zajednica koja organizuje druženja, diskusije i filozofski način života i zbližavanja ljudi.

Prijave na office@iph.edu.rs.