May 19, 2021 By alex

Filokafe: U kojoj meri sami pokrećemo kafkijansko društvo?

Pitanje odluka veoma je važno. Ništa manje nije važno ni ono što utiče na naše odluke i naše rasuđivanje. Ono što drži na okupi članove jednog kafkijanskog društva jeste zakon, sa sve njegovim čudnim karakterom: zakon koji je dobro skriven i zbog toga nepredvidiv, a koji, opet, ima svoje izaslanike, svoju dobro uređenu strukturu i organizaciju tako da mu se ne može uteći.

Ove subote, 22. maja, posle duže pauze, ponovo vas okupljamo na filozofskom kafeu, na starom mestu, u Bašti, u srcu Beograda, kako bismo pokušali zajedno da aktualizujemo ideju kafkijanskog društva, polazeći od pitanja o granicama onih sfera u kojima smo izloženi intervenciji nekog drugog u čije ime, voljni ili nevoljni, biramo (naizgled) svoje izbore. Zapitaćemo se koje naše odluke u sferi javnog delovanja, odabira i ,,čuvanja” profesije ili partnera mogu da budu sačuvane od kobnog privida slobode.

Kroz ovu aktivnu misaonu analizu vodiće vas koordinatori Marko Perić i Aleksa Babić, filozofski savetnici pod supervizijom pri Institutu za praktičnu humanistiku.

Datum: 22. 5. 2021.

Vreme: 11.00h

Mesto: Bašta craft & draft (Cetinjska 15, Beograd)

Prijava učešća: Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 21. 5. 2021. u 23.00h slanjem mejla na filozofskapraksa2016@gmail.com sa naznakom da se prijavljujete za filokafe.