June 16, 2022 By alex

Novi format modularne edukacije iz integrativne psihoterapije: Postepeno stičite kvalifikacije za rad sa pojedinačnim vrstama psihoterapeutskih problema

Intenzivan i fragmentiran način života i finansiranja koji svi živimo doveo je do toga da se i tradicionalne forme psihoterapeutske edukacije menjaju kako bi efikasnije odgovorile na potrebe edukanata da brzo počnu da rade sa klijentima, a da istovremeno sistematski i kvalitetno stiču obrazovanje potrebno da postanu vrhunski psihoterapeuti. U integrativnoj terapiji ovaj model smo usvojili u okviru naše međunarodne mreže, tako da danas, pored klasičnog formata četvorogodišnje edukacije, nudimo i novi modularni format koji će odgovarati onim budućim psihoterapeutima i filoterapeutima kojima je potrebna veća fleksibilnost.

Novi program edukacije je “razbijen” tromesečne celine, tako da se prvi sertifikat za osnovne oblike intervencija dobija već nakon prva dva trimestra (uvodnog i prvog tematskog), dakle već nakon 6 meseci edukacije.

Potom se novi parcijalni sertifikati dobijaju nakon svakih narednih 6 meseci edukacije, čime edukant stiče mogućnost da stiče iskustvo i radi sa pojedinačnim slučajevima u ograničenom domenu metodologije, sve dok ne završi kompletnu edukaciju, koja traje 4 godine.

Ova vrsta edukacije je manje opterećujuća jer omogućava i pauziranje između pojedinačnih sertifikata, dakle daje edukantima maksimalnu fleksibilnost. Plaćanje edukacije je na mesečnom nivou, što finansijski aspekt čini lakšim, a konstantan kontakt sa IPH i učešće u našim grupama i diskusionim forumima faktički omogućava kontinuitet edukacije i tokom formalnih pauza, ako se edukant nađe u situaciji da pauzira.

Program podrazumeva 24 trisemestralne celine, a nakon svake se dobija parcijalni filoterapeutski/integrativno psihoterapeutski sertifikat.

Nakon završene 4 godine edukacije dobija se puni sertifikat.

Edukanti koji završe deo edukacije dobijaju parcijalni sertifikat za one aspekte terapeutskog rada koje su završili.

Za informacije o programu i organizaciji pišite nam na office@iph.edu.rs, ili na starac.sa.reke@gmail.com